Istumalentopallo.info

Tänään on tiistai
25. helmikuuta 2020


Vieraskirja
Uusin viesti:
24.2.2020

LASKURI

Kävijälaskuri

Laskuri nollattu
5.3.2014 ja 18.1.2019

Select a language

TULEVIA TAPAHTUMIA

WPV:n Tokion karsintaturnaus Kanadassa 25.-29.2.2020

HALIFAX LIVE STREAM

Ykkösen päätösturnaus Lohjalla 7.3.2020

33. Tallinna turnaus 25.4.2020


SARJA-
KAUSI 2019-20

Sarjamääräykset 2019-20

TULOKSET

SM-sarja miehet

SM-Sarja naiset uusi

Ykkössarja

Sivut päivitetty 24.2.2020AJANKOHTAISTA

WORLD CUP KIINASTA EGYPTIIN

WC2020

24.2.2020 15:50 (Info) World ParaVolley tiedotti tänään, että Kiinan Hangzhousta perutut istumalentopallon World Cup-turnaukset järjestetään Kairossa Egyptissä 24.-30.4.2020. Koronavirustilanteesta huolimatta WPV uskoo, että Kairon turnauksiin tulee osallistumaan vähintään 20 joukkuetta.

Kilpailujen peruuntuminen Kiinassa tiedotettiin 30.1.2020 ja samalla kerrottiin, että siihen mennessä kisaan oli ilmoittautunut 7 mies- ja 4 naisjoukkuetta. Samalla ilmoittautumisaikaa jatkettiin 15.2. asti. Nyt tulleessa tiedotteessa ei puhuttu mitään ilmoittautumisajoista. Varmaan selvinnevät lähipäivinä.

"ON AIKA ALOITTAA PELAAJAESITTELYT"...,

Team FIN
Naisten maajoukkueen Facebook-sivut
(Kuva: Team FIN)

24.2.2020 15:25 (Info) Otsikon sanoilla alkoi naisten face-sivusto hetki sitten Kanadasta päiviteltynä. Jari Lankinen ehtikin jo eilen tiedotella infon kaipaamaa pelaajaluetteloa. Ja nyt tulee sitten vähän tarkempaakin tietoa ketä maailmalla nyt majailee ja pelailee.

Hieno idea sivuston ylläpitäjältä (LH) - toivottavasti ehditte käydä läpi koko porukan. Kiinnostuneet voivat käydä kurkkimassa millä kyydillä ja vauhdilla uusia esittelyitä sivuille ilmaantuu. Tsemppiä joukkueelle. Ja alla vielä linkki naisten sivuille.

Sitting Volleyball Team FIN

SUOMEN JOUKKUEEN KUULUMISIA HALIFAXISTA

JL
Maajoukkuevalmentaja Jari Lankinen
(Kuva: Lentopalloliitto)

23.2.2020 18:45 (Jari Lankinen/Info) Hei. Tässä vähän Suomen joukkueen kuulumisia ennen keskiviikkona alkavia Paralympiakarsintapelejä.

Joukkueen kokoonpano:
Annukka Jäätteenmäki, kapteeni
Helena Skogström
Petra Pakarinen
Maria Viitala
Anne Mäki
Raisa Möller
Karoliina Halme
Laura Haaranen
Hanna-Mari Sariluoto

Staff:
Jari Lankinen, päävalmentaja
Johanna Kotikangas, fysioterapeutti
Nora Isomäki, joukkueenjohtaja

Joukkue saapui tänne Halifaxiin myöhään perjantai-iltana paikallista aikaa. 6 tunnin aikaero saadaan siis nollattua oikein hyvin ennen keskiviikkona alkavia pelejä. Täällä paikan päällä päästään tekemään 4-5 harjoitusta ennen keskiviikon Slovenia peliä.

Henki ja terveystilanne joukkueessa on tällä hetkellä oikein hyvä. Pientä flunssanpoikasta ja yskää yhdellä pelureista, mutta eiköhän sekin saada lääkittyä ennen turneen alkua. Käsittääkseni pelit näkyvät striimin kautta, joka infosta löytyykin.

Jos vielä infoon halutaan jotain tarkempaa tietoa, niin laittakaa viestiä. Meillä ei ole erillistä tiedottajaa matkassa. Hoidetaan tätä viestintää yhdessä Noran kanssa.
t. Jari

Info ja puolet (tai vähän vähempi) valtakuntaa kiittä viestistä ja toivottaa hyvää kisaa ja pelejä. Mukava olisi saada silloin tällöin näitä kuulumisia ja mielellään peleistä pienet raportit. Ja joku kuvakin olisi melkein mahtavaa.

TERVEISET NOVA SCOTIALTA MEREN TAKKAA

Halifax
Team FIN Halifaxin treenisalilla
(Kuva: Team FIN)

23.2.2020 18:20 (Info) Terkkuja Kanadasta! Ensimmäiset treenit takana ja muutamat vielä edessä ennen tositoimia! Taistelut paralympiapaikasta alkavat meidän osalta keskiviikkona.

TUTTU JUTTU - ZZ JA KSI FINAALIIN?

23.2.2020 17:55 (Info) Istiksen pelikauden 2019-20 loppuottelupari on käytännössä lähes 100 %:sti selvillä ennen Jämsässä pelattavia viimoisia otteluita. Asia ratkesi, kun KSI Kotka voitti tänään Lohjalla pelatussa SM-ottelussa Hongiston Tarmon 3 - 1 (25-16, 25-17, 22-25, 25-14).

Jossittelulle toki on aina sijansa - niin tässäkin asiassa. HoTa voi kahdella 3 pisteen voitolla (ZZ ja JoLePa) Jämsässä nousta KSI:n kanssa tasoihin. Se kuitenkin edellyttää, että kotkalaiset jäävät kahdessa viimeisessä pelissään (ZZ ja JoLePa) ilman sarjapisteitä.

Jämsässä KSI:llä on pienenpieni mahdollisuus vielä nousta ZZ Toivalan kanssa tasapisteisiin ja runkosarjan voittoonkin. Runkosarjan voittaja saa etuna toisen ja ratkaisevan loppuottelun kotisalilleen.

HALIFAXIN TURNAUKSEN OTTELUOHJELMA JA NETTI-TV

Halifax

22.2.2020 20:00 (Info) Infon kaipaamia tietoja naisten maajoukkueen matkasta Kanadaan ei ole kuulunut eikä löytynyt mistään. Niinkö sitä ollaan salaisia? Kaikkien muiden Halifaxiin suuntaavien joukkueiden nettisivuilta ja someista erilaista tietoa kyllä löytyy.

CBC (Canadian Broadcasting Corporation) - Kanadan kansallinen julkisen palvelun televisio- ja radioyhtiö tiedotti nettisivuillaan eilen Halifaxin turnauksen aikatauluista ja myös pelien suoratoistolähetyksistä.

CBC:n otteluohjelmiin merkitty lyhenne ET tarkoittanee Eastern Time - Itäinen aika. Mitä se sitten onkin - hämäävää ainakin - se, että tässä ET-otteluohjelmassa pelien alkamisajat ovat tuntia aiemmin ilmoitettuja aikaisemmat. Tiedä häntä sitten?

Halifaxin karsintaturnauksen otteluohjelma ja suoratoistolähetykset:

Wednesday, Feb. 26:
Canada vs. Slovenia, 10 a.m. ET
Ukraine vs. Germany, 12 p.m. ET
Slovenia vs. Finland, 5 p.m. ET (Suomen aikaa 23.00)
Canada vs. Germany, 7 p.m. ET

Thursday, Feb. 27:
Ukraine vs. Finland, 10 a.m. ET (Suomen aikaa 16.00)
Slovenia vs. Germany, 12 p.m. ET
Canada vs. Ukraine, 5 p.m. ET
Finland vs. Germany, 7 p.m. ET (Suomen aikaa 28.2. 01.00)

Friday, Feb. 28:
Ukraine vs. Slovenia, 10 a.m. ET
Canada vs. Finland, 12 p.m. ET (Suomen aikaa 18.00)
Semifinal #1, 5 p.m. ET
Semifinal #2, 7 p.m. ET

Saturday, Feb. 29:
Bronze-medal match 12 p.m. ET
Gold-medal match, 2 p.m. ET

Linkki Halifaxin karsintaturnauksen otteluiden netti-TV-lähetyksiin:

Halifaxin netti-TV

SUNNUNTAINA KOVAT PIIPUISSA LOHJALLA

HoTa

21.2.2020 22:35 (Info) Sunnuntaina klo 15 Lohjalla Perttilän liikuntahallilla pelataan miesten SM-jatkopelien kannalta merkityksellinen Hongiston Tarmon ja KSI Kotkan välinen - yksittäisenä otteluna pelattava matsi.

Miesten SM-runkosarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua - HoTa - KSI pelin lisäksi Jämsässä 14.3. pelit: HoTa - JoLePa, KSI - ZZ, HoTa - ZZ ja KSI - JoLePa. SM-loppuottelupaikat ovat vielä kolmelle hakusessa - tai sitten jo sunnuntaina suht' selvät.

JoLePa jää pronssipeliin runkosarjan kolmosen kanssa. Nyt tuo kolmospaikka on lähimpänä Hongiston Tarmoa, mutta Tarmo voi voittaessaan loput pelinsä 3 pisteen arvoisesti nousta 18 pisteeseen. Samoin KSI Kotka, jos se loppupeleistä voittaa Toivalan ja JoLePan suoraan. Tällaisessa tapauksessa kaikki kolme päätyisivät 18 pisteeseen.

Panoksia siis riittää sunnuntain pelissä. Kannattaa hipsiä paikalle Perttilään - jos vaan hiihtohommilta ehtii.

LEHTIJUTTU HOTAN NAISTEN MESTARUUDESTA

21.2.2020 22:20 (Info) Hongiston Tarmon sporttisaitista info huomasi alla liitteenä olevan lehtijutun Tarmon naisten Suomen Mestaruudesta. Infolla ei ole varmaa tietoa mistä lehdestä Markku Nikkasen kirjoittama juttu on. Ekana ja ainoana tulee mieleen Länsi-Uusimaa. Toivottavasti on luvallista jatkaa HoTan saitin juttua edelleen tänne infon sivuille. Sunnuntaisen pelin alkupaloiksi se sopii mainiosti.

Lehtijuttu naisten SM-loppuottelusta

SUUNTANA NOVA SCOTIA JA HALIFAX

18.2.2020 14:45 (Info) Suomen naisten istumalentopallon maajoukkue matkustaa tulevana perjantaina isomman rapakon taakse Kanadan Nova Scotian provinssin pääkaupunkiin Halifaxiin. Siellä pelataan ensi viikolla 26.-29.2. naisten karsintaturnaus Tokion Paralympialaisiin.

Halifax

Ajatuksissa Nova Scotian sijainti viittaisi pitkälti Rovaniemestä pohjoiseen. Kartta kuitenkin sijoittaa Halifaxia vastaavat leveysasteet Euroopassa Pohjois-Italian seutuville - Milanon ja Veronan huitteille! Kymmenen vuorokauden sääennusteet lupailevat kisapaikalle kotoista - tai vierasta Helsingin ilmastoa nollan molemmin puolin. Nova Scotian provinssissa asuu vajaa miljoona ihmistä ja Halifaxissa heistä majailee n. 430 000. Valtakieli on englanti (n. 92%).

Tokion Paralympialaisten istumalentoon naisissa ovat paikkansa jo varmistaneet: Isäntämaa Japani, MM2018 kisojen voittaja Venäjä ja kakkonen USA, EM2019 kakkonen Italia (voittaja oli Venäjä), PanAm2019 kisojen voittaja Brasilia, Asia-Oceania2019 kisojen voittaja Kiina sekä Afrikan mestari Ruanda. Kahdeksas ja viimeinen paikka on jaossa Kanadasta.

Venäjän osallistumisoikeus Tokioon on vielä epäselvä. Maailman antidopingtoimisto Wada sulki päätöksellään 9.12.2019 Venäjän pois kansainvälisistä arvokisoista neljäksi vuodeksi (2020-2023). Venäjä on tiettävästi vedonnut asiassa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). Päätöstä odotetaan aikaisintaan loppukeväästä. Jos venäjän joukkueet suljetaan kisoista - tilalle valittaneen muut maat - mitkä ja miten?

Suomen aikaero Halifaxiin on 6 tuntia. Suomalaisten pelit ilmoitetun otteluohjelman mukaan ovat - Suomen aikaa seuraavat:

* 26.2. klo 24 - Slovenia
* 27.2. klo 17 - Ukraina
* 28.2. klo 02 - Saksa
* 28.2. klo 19 - Kanada (meniköhän oikein?)

Tietoa mahdollisista kisalähetyksistä ei vielä ole kerrottu, mutta toivottavasti homma myös livenä toimii. Ilmoitellaan tännekin, kun asiasta saadaan lisätietoja. Tsemppiä peleihin!

Lentopalloliiton puolelta olisi mukava, jos voisitte istisväelle tiedottaa mm. seuraavat asiat:
* Joukkueen matkustava kokoonpano
* Matka-aikataulut ja majoitukset
* Muu varattu tai suunniteltu ohjelma

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ -
MARTTI EROSEN MUISTOKSI

14.2.2020 22:50 (Aimo Niemi/Info) Niemen Aimo Lahdesta soitteli infon toimitukseen. Kuulumisten jälkeen Ami kertoi yrittäneensä pitkästä aikaa tavoitella vanhaa istiskaveria - Erosen Maraa. Yhteyttä ei löytynyt, mutta ajan päästä Maran poika viestitteli mesessä, että isänsä kuoli jo viime vuoden keväällä.

Tarkemmin tietämättä milloin ja miten Martti Eronen näiltä pelikentiltä lähti - mietimme toimituksessa, että sellaistakin elämä - tai kuolema voi olla. Varmaan joku Maran lähdön tiesikin, mutta useampaa vanhaa kaveria tieto ei liene tavoittanut. Siksi ajattelimme, että välitämme asian infon sivuille vähän ajastaan jäljessä, mutta juuri ja juuri Ystävänpäivänä - tiedoksi ja muistoksi.

38.
Martti Eronen 1961 - 2019
Ateenan Parakisoissa 2004
(Kuva: Info)

SIUta ja sittistä sivuilta löytyvät Martti Erosen saavutukset istiksessä - tärkeimmät seuraavassa:

* 07/2001 3. Marjola Beachissä (Kurt Wikman/Aulis Vistbacka)
* 11/2001 6. Euro Cupissa De Lutte Hollanti/KSI Kotka
* 03/2002 Suomen Mestaruus/KSI Kotka
* 06/2002 4. Euro Cupissa Riga Latvia/KSI Kotka
* 2002-03 Suomen Cupin voitto ja Suomen Mestaruus/KSI Kotka
* 07/2003 Hopeamitali SM-Beach (Pakarinen, Wikman, Vistbacka)
* 09/2003 Pronssimitali EM-kisoissa/Team FIN
* 11/2003 Pronssimitalit Euro Cupissa Debredsen Unkari/KSI Kotka
* 2003-04 Suomen Cupin voitto ja Suomen Mestaruus/KSI Kotka
* 09/2004 5. Ateenan Paralympialaissa/Team FIN
* 2005-06 SM-pronssimitali/HIY Helsinki

38. KOTKA-TURNAUS - KOTKALAISITTAIN

38.
Perinteinen linnun lennätys
(Kuva: Juha Parkko)

10.2.2020 13:05 (Sami Tervo/Info) Löytyihän ne Kotka-turnauksen lauantaiset tulokset - kun oikein kyseltiin. Vähäisen ilmoittautuneiden määrän johdosta kotkalaiset peruivat jo varatun Karhuvuoren Urheilutalon ja siirsivät turnauksen Otsolan koululle. Mukana oli vain kolme kylän ulkopuolista joukkuetta – Hongiston Tarmo, HIY Helsinki ja Istevorkpalliklubi Tallinn. Kotkalaiset keräilivät mukaan kolme omaa joukkuetta – KSI Kotkan, KSI-kakkosen ja KSI-kolmosen.

KSI Kotka voitti sekä piirikunnallisen että kansainvälisen turnauksen erääkään häviämättä. Joukkueet oli jaettu kahteen kolmen joukkueen alkulohkoon, joista voittajat ja kakkoset pelasivat ristikkäisvälierät. Turnauksessa tasoerot joukkueiden kesken olivat varsin suuret.

Välierissä kohtasivat KSI Kotka – KSI-kakkonen 2 – 0 (25- 9, 25-15) sekä Hongiston Tarmo – HIY Helsinki 2 – 0 (25-10, 25-13). Jumbofinaalissa KSI-kolmonen voitti tallinnalaiset 2 – 0 (25-18, 25-17) ja sijoista 3. – 4. Kotkan kakkonen HIY Helsingin 2 – 0 (27-25, 25-18).

Turnauksen loppuottelusta odoteltiin tiukkaa kamppailua KSI Kotkan ja Hongiston Tarmon välillä. Isäntäjoukkue ei hirveästi ihmetellyt tai odotellut – voitto KSI Kotkalle puhtaasti ja selkeästi 2 – 0 (25-14, 25-16). Kotkan joukkueessa pelasivat: Timo Herranen, Marko Julin, Christian Danielsson, Jussi Herranen, Arto Vinni, Vallo Järv ja Arttu Sivula.

38. Kotka-turnauksen lopputulokset:

1. KSI Kotka
2. Hongiston Tarmo Lohja
3. KSI-kakkonen
4. HIY Helsinki
5. KSI-kolmonen
6. Istevorkpalliklubi Tallinn

VALOKUVIA LÖYTYY - TULOKSIA EI!?

38.
Hym..., jotenkin tuttu kuva. 38. Kotka-turnauksen voittajat
Vas. Timo Herranen, Marko Julin, Christian Danielsson, Jussi
Herranen, Arto Vinni, Vallon Järv ja Arttu Sivula
(Kuva: Juha Parkko)

9.2.2020 22:30 (Info) Kotka-turnauksesta löytyy jokunen valokuva - tarkasti laskien 68 ja luonnollisesti Juha Parkon taattua tavaraa. Kuvat löytyvät KSI Kotkan nimenhuutosivustolta:

Juhan Parkon valokuvia

Mutta, mutta..., mikähän nyt mättää, kun tuloksia turneelta ei vaan tunnu löytyvän. Kastuivatko saunaillassa?

38.
Lohileipätiimi hommissa
(Kuva: Juha Parkko)

38.
Loppuottelussa KSI Kotka - Hongiston Tarmo
(Kuva: Juha Parkko)

38.
Löytyihän ne tuloksetkin - vai arpajaislistat
(Kuva: Juha Parkko)

VALKEAVUOREN MARJAN FINAALIKOMMENTIT

HoTa
Marja Valkeavuori ja "tyttö"
(Kuva: HoTa)

9.2.2020 20:30 (Marja V./Info) Moi! Vaikka itse olin pelaamassa ja tätä nyt kirjoitan niin mielestäni finaali oli tasokasta ja yritteliästä naisten istumalentopalloa. Toki lajiin ominaisesti kuuluvia heilahteluja mahtui mukaan. Alussa pallo pomppi suvereenisesti Tarmolle ja me myös pelasimme tasokkaasti hyvin liikkuen ilman suoria virheitä.

Sitten kaksi seuraavaa erää ei enää näin ollut. Pyry osoitti tasaisuutensa ja voitti erät. Naisten peleissä loppuun asti yrittäminen ja tsemppaus on erittäin tärkeää. Se tuottaa yleensä tulosta. Näin tälläkin kertaa.

Hyvä kannustus katsomosta sekä oma voitontahto toi tulosta ja kultaa taas HoTalle. Tai ensimmäistä kertaa SM-kultaa Tarmolle tällä nimellä. Samalla joukkuekokoonpanolla toki olemme aikaisemminkin kultaa voittaneet. Kokonaisuudessaan, olipas kiva pelata!! T:Marja V

LOHJALLA NAISTEN LOPPUOTTELU -
HONGISTON TARMOLLE SUOMEN MESTARUUS!

HoTa
Naisten Suomen Mestarit 2019-20 - Hongiston Tarmo Lohja
Ylh.vas. Antti Kärnä, Anu Rantala, Riina Palmen, Kirsi Val-
keavuori, Tarja Humaloja, Jani Nuolimo, alh vas: Sirpa Nuo-
limo, Tiina Sivonen (C), Eija Kärnä, Marja Valkeavuori
(Kuva: HoTa)

9.2.2020 13:40 Päivitys 14:40 - Lisätty kuvat 16:20 - Päivitetty 10.2.2020 13:30 (Info) Lohjalla Perttilän liikuntahallilla käynnistyi klo 13 naisten SM-loppuottelu - kerrasta poikki. Liekö matka kangistanut palokkalaisia, kun ensimmäisessä erässä joukkue jäi täysin telineisiin. Erä Hongiston Tarmolle 25-10. Toinen erä jo verrytti jäsenet - voitto Palokalle 22-25. Kolmas erä alkoi juuri.

Lentopalloliiton TorneoPal-äppi pelaa mainiosti - toisin on käynyt Kotka-turnauksen tulospalvelulle. Kohta vuorokausi kulunut - eikä tuloksia näy ei kuulu. Harmillista.

HoTan ja Palokan 3. erä alkoi tasaisesti - tilanteeseen 7-8. Siitä Palokka hurjasteli pisteisiin 9-15, mutta Hota kuittaili nopeasti 15-15. Tiukkaa on - HoTan toinen aikalisä 17-19 - siitä 19-23 ja edelleen Palokan toiselle aikalisälle 23-23. Pitkäsen Nina lopetti jännityksen ja erän Palokalle 23-25.

Neljättä aloitellaan - Palokka johtaa erin 1 - 2. HoTalle mahtialoitus 3-0 ja Valkeavuoren naiset hurjastelee..., 9-3. Palokan aikalisä 4-11. Hyvänolon tunne tuo helposti huonon pelin. Viidettä kohtiko viedään - HoTa johtaa 18-12, 21-13 ja ykköshakkurin pisteellä 25-19 tilanne tasan 2 - 2. Marja Valkeavuorella neljässä erässä 26 pistettä.

Nyt katsotaan kumman pinna pitää ja kumpaa onnikin suosii. Kaikki avoinna Mestaruuden ratkaisemiseen: Palokka johtoon 2-4. Sitten omat virheet - ja tasan 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 - on tää hurjaa. Kyllä tällainen mestaruusmittelö olisi sen toisenkin pelin kestänyt. Sitten 10-10, 11-11 - kummalle kääntyy..., 12-12, 13-12 ja Palokan aika ja toinen 14-12. Huhhuh. 14-13 - HoTan aikalisä. Se ratkaisi - Palokan virheellä 15-13 ja Suomen Mestaruus Hongiston Tarmolle. Upea peli.

Naisten Suomen Mestaruus loppuottelu: Hongiston Tarmo - Palokan Pyry
3 - 2 (25-10, 22-25, 23-25, 25-19, 15-13). Info onnittelee ja valittelee.

Joukkueiden parhaat pistenikkarit:
HoTa: Marja Valkeavuori 28, Kirsi Valkeavuori 18 ja Eija Kärnä 12.
Palokka: Marja Viitala ja Nina Pitkänen 14, Carita Liuhanen 13.

HoTa
Hongiston Tarmon pistelingot -
Kirsi ja Marja Valkeavuori
(Kuva: HoTa)

Vastustajan virheet menivät melko tasaisesti - Palokan voitoksi 34-30. Viidennessä erässä vastustajan virheillä Palokka tienasi 5-3. Ei siis päässeet virheet pelissä mitenkään ratkaisevaan osaan. Tasaista oli, mutta parempi varmaankin voitti. Ensi vuonna uudelleen..., jos. Katsojia Perttilän hallissa 20! Voivoi - olis ollu näkemistä useammallekin.

Hongiston Tarmon istumalentopallon Suomen Mestarit 2019-2020:
Sirpa Nuolimo, Eija Kärnä, Marja Valkeavuori, Tiina Sivonen (C), Anu Rantala, Krisi Valkeavuori, Tarja Humaloja, Riina Palmen, Sari Martikainen ja Jani Nuolimo (päävalmentaja) sekä Antti Kärnä (valmentaja).

10.2.2020 13:30 Päivitetty mm. Palokan Pyryn kokoonpano:

Puolustava Suomen Mestari Palokan Pyry teki ottelusta melkoisen jännitysnäytelmän taistelemalla viimeiseen palloon. Ihan pikkasen hävinneen joukkueen puolesta harmittaa - oli se Mestaruuden uusiminen niin lähellä, niin lähellä. Loppuottelu Lohjalla oli kuin toisinto viikkoa aikaisemmin pelatusta runkosarjan päätösottelusta.

Molemmissa ottelu eteni samaan tahtiin aina viimeisiin palloihin saakka - lähes indenttisesti. Ja lopulta sitten molemmissa peleissä Hongiston Tarmo korjasi pisteet ja kunniat 15-13 erävoitoilla. Turha tähän vissiin on sanoa, että eihän se hopia..., jne. Tsemppiä Palokallekin - toivottavasti saatte uusia mahdollisuuksia.

Loppuottelussa Palokan joukkueen kokoonpano ja hopeamitalistien lista oli seuraava: Anna Hirvonen, Karoliina Halme, Maria Viitala (C), Hanna Koljonen, Jenni Tikkanen, Carita Liuhanen, Paula Voutilainen, Satu Kovanen ja Nina Pitkänen. Joukkueen valmentajana on toiminut Maarit Tähtinen.

KSI KOTKALLE VOITTO OTSOLASTA

8.2.2020 22:00 (Info) Isäntäjoukkueen ykköstiimi voitti oman Kotka-turnauksensa puhtaalla pelillä ja 2 - 0 voitoilla. Loppuottelussa Hongiston Tarmo kaatui samoin eräluvuin. Turnauksen tuloksia ei ole infolle tullut - pienistä pyytelyistä huolimatta. Taidetaan siellä saunoa tukevasti. Edellä olevat tiedot löytyivät Timo Herrasen facesta.

KSI
(Kuva: KSI)

Jäämme odottelemaan...,

VIIKONLOPPUNA VILSKETTÄ ISTISPARKETEILLA

7.2.2020 06:55 (Info) Lauantaina 8.2. pelataan perinteinen Kotka-turnaus Otsolan koulun salilla Karhulassa - kaikesta huolimatta. Mukana ovat HIY Helsinki, Hongiston Tarmo ja Tallinnan Istevorkpalliklubi kolmen paikallisen KSI-joukkueen lisäksi. Hienoa, että tosi pitkään pelattu turnaus edelleen jatkuu.

KSI
Kotkan lennättäjät 2019
(Kuva: Juha Parkko)

Pelit Otsolassa käynnistyvät aamulla klo 10.30 kahdella ottelulla: KSI Kotka - KSI-Kolmonen ja Hongiston Tarmo - KSI-Kakkonen. Turnauksen voittaja selviää klo 15 alkavassa loppuottelussa. Kotkanlennättäjien kovin haastaja lienee Tarmo, joka viime vuoden turnauksessa nappasi hienosti kakkossijan

Tallinn esimine kord Kotkas 1988

Kotkassa Pekkasen koululla pelattiin 6.2.1988 järjestyksessään kuudes Kotka-turnaus. Isäntäjoukkue puolusti voittoaan edellisestä turnauksesta. Kansainvälistä väriä Kotkaan toi Tallinnan joukkue, joka ensimmäistä kertaa näin osallistui kilpailutoimintaan Suomessa ja ystävyyskaupungissaan.

Eesti
Eestimaan pelureita jouluturniilla 2019 -
joukossa mukana kai myös sotalaisii
(Kuva: Istevorkpalliklubi)

Ensimmäinen Tallinna-turnaus oli pelattu kahta vuotta aikaisemmin vuonna 1986. Kotkalaiset osallistuivat turnaukseen seuraavana vuonna ja siitähän se käynnistyi melkoisen hieno yhteistyökuvio. Joka siis edelleen jatkuu.

Kuudennessa Kotka-turnauksessa voiton otti isäntäjoukkue, ESI-Team oli kakkonen ja Tallinna hienosti avajaismatkallaan Suomessa kolmas. Mukana tuollon oli yhteensä seitsemän joukkuetta. Hienoa, että yhteistoiminta jatkuu - tsemppiä Tallinna ja Eestimaa.

Naisten SM-loppuottelu Lohjalla sunnuntaina

Vauhdikasta viikonvaihdetta jatketaan sunnuntaina Lohjalla. Perttilän liikuntahallilla klo 13:00 alkaen pelataan - varsin varhaisessa kalenterivaiheessa naisten SM-sarjan finaali - kerrasta poikki. Runkosarjan ykkönen isäntäjoukkue Hongiston Tarmo kohtaa viime kauden Mestarijoukkueen Jyväskylän Palokan Pyryn.

Pyry
Naisten Mestarit 2019
(Kuva: Palokan Pyry)

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolmesti Hongiston Tarmon ottaessa kaikista voiton - 3 - 1, 3 - 0 ja viimeksi viime lauantaina tiukan ja tasaisen pelin jälkeen 3 - 2. Tarmolla on voitettujen pelien lisäksi kotikenttäetu, mikä vedonlyönnissä antaisi sille isommat kertoimet. Mutta..., Palokka tuskin helpolla tulee kiertopalkintoa Lohjalle jättämään.

Naisten maajoukkueella kuumottelee Kanada

Seuraava tapahtuma näiden vilskeiden jälkeen lienee naisten maajoukkueen lentely Nova Scotian seuduille Kanadaan perjantaina 21.2.2020. Paralympialaisten karsintaturnaus Halifaxissa käynnistyy seuraavan viikon keskiviikkona 26.2.

WPV

KUTSU YKKÖSSARJAN PÄÄTÖSTURNAUKSEEN

HoTa

5.2.2020 19:25 (Antti Kärnä/Info) Jo vissiin perinteeksi on muodostunut ykkössarjan päättäminen Hongiston Tarmon isännöimänä Lohjalla. Niin tänäkin karkausvuonna 2020. Turnaus pelataan Perttilän Liikuntahallilla lauantaina 7. maaliskuuta. Ilmoittautumiset 23.2.2020 mennessä sähköpostilla os.: antti.karna(at)granlund.fi.

Tarkempi otteluohjelma lähetetään ilmoittautuneille joukkueille viimeistään 5 päivää ennen turnausta. Turnaus toteutetaan ilman virallisia tuomareita. Osallistumismaksu 60 euroa/joukkue maksettava tilille.

Hongiston Tarmo, FI97 4006 1120 0325 64
Maksun viitteeksi: joukkueen nimi/Istis 1-sarja Lohja 03/2020.

Turnauskutsu Lohjan ykköseen 7.3.2020

Ja tähän välliin viestiä Välilältä

Hei vaan kaikille. Pyry varmaan kasannee Kotkan ykkösturnausta hurjemman peliporukan Lohjalle ja defibrilaattorin. Minua eivät päästä (lääkärit) vielä pariin kuukauteen kentälle, mutta hengissä ja hengessä ollaan mukana. Haluan vielä kerran välityksellänne kiittää kaikkia niitä, jotka hoitivat Kotkassa asioitani, mutta ennen kaikkea heille, jotka palauttivat minut elävien kirjoihin.

VV
Vesku Välilä itse
(Kuva: Sel.ry)

Turnauksessa mukana olleita kiitän siitä, että pelasitte turnauksen loppuun, vaikka latistinkin tunnelmaanne. En ehkä ennätä kiireiltäni Lohjalle katsomaan turnausta, joten toivotan tsemppiä kaikille turneeseen. Hyviä hiihtokelejä ja tasaisia pelejä toivotellen - Vesku V.

Festina lente Vesku - toipumista ja kuntoutumista. Info

ISTISVAIKUTTAJIEN ETSINTÄÄ JA KUVIEN KAIVELUA

WPV
(Kuva: WPV)

3.2.2020 14:40 (Info) Liiton Ististyöryhmä toimitti infolle World ParaVolleyn General Manager Phil Allenin viestin. World ParaVolleyn hallitus etsii henkilöitä tai organisaatioita, jotka ovat merkittävästi osallistuneet istumalentopallotoimintaan ja sen kehittämiseen viimeisen 40 vuoden aikana. Lisäksi hallitus on julistanut myös valokuvakilpailun.

Asiat ja kilpailu liittyvät WPV:n ajatukseen juhlistaa istumalentopalloilun 40-vuotista osallistumista Paralympialaisiin (1980 - 2020) kansainvälisenä ParaVolley-päivänä 24.4.2020 Kiinassa - ensimmäisen maailmancupin (ent. Continental-cup) yhteydessä. Lisätiedusteluja voi esittää: World ParaVolleyn viestintäpäällikkö Anna Tomasille os. communications(at)worldparavolley.org.

Ististyöryhmä on päättänyt, että Sari Mannersuo (sari.mannersuo(at)kymp.net) kokoaa tiedot Suomesta. Ehdotukset istisvaikuttajista - ja kai myös fotokisaan osallistuvista otoksista toimitetaan hänelle viimeistään 15.2., jotta hän ehtii laittaa tiedot eteenpäin 17.2.2020 aikarajaan mennessä WPV:n asettaman työryhmän puheenjohtaja Denis Le Breuillylle.

Alla liitteenä vielä (lontooksi) Denis Le Breuillyn kirje avustaja-/vaikuttaja-asiasta sekä kuvaus valokuvailukilpailun säännöistä yms. Yrittäkää pärjätä ja vinkkejä ja kuvia Sarille.

WPV:n istisvaikuttajien haku

WPV:n valokuvakilpailu

HALIFAXIN KARSINTATURNAUKSEN OTTELUOHJELMAT

WPV
(Kuva: WPV)

2.2.2020 13:35 (Info) Kanavan lentopalloliitto on julkaissut aikataulun ja otteluohjelmat Tokyo 2020 karsintaturnaukseen, joka pelataan 26. – 29.2.2020 Halifaxissa, Nova Scotiassa. Turnaus on viimeinen mahdollisuus naisjoukkueille päästä paralympialaisiin. Jaossa on yksi paikka - turnauksen voittajalle.

Tokion Paralympialaisten 2020 kisapaikan ovat jo varmistaneet: Venäjä, Yhdysvallat, Kiina, Italia, Brasilia, Ruanda ja Japani.

Ukraina lähtee karsintaan korkeimmalta ranking-sijalta - neljänneltä ja Kanada heti seuraavalta. Slovenian sijoitus rankingissa on 13., Suomen 14. ja Saksan 17.

WPV:n Tokion Paralympialaisten karsintaturnaus Kanadassa 26.-29.2.2020

ISTIS.INFON AJANKOHTAISET HUKASSA!

Info

1.2.2020 17:00 (Info) Valitellen jonkin verran - yritellään jatkaa hommia. Info töppäili naisten SM-sarjaturnauksesta kertovan juttunsa päivittämisessä tunnistamattomalla tavalla ja hävitti koko alkuvuoden tarinat hevon jonnekin. Ja eihän niitä tietystikään oltu muistettu varmuuskopioda sitten 10.1.2020. Sellaista menoa.

Päivän tulokset löytyvät liiton tulospalvelusta ja muutkin tulokset - paitsi infon komiat jutut - muualta sivustoilta. Info miettii, josko jossain vaiheessa löytäisi keskeisimmät asiat tammikuun lopun muisteloista tänne takaisin. Ei luvata kuitenkaan. Tästä vaan eteenpäin - vaikka vähän päähän ottaakin.

NAISTEN RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN -
TARMO JA PALOKKA FINAALIIN

1.2.2020 17:40 Päivitetty 3.2.2020 16:10 (Info) Tänään pelattiin Helsingissä naisten miniSM-runkosarjan viimeinen osaturnaus. Ei ollut Helsingistä yllättäjäksi. Päivän tiukin kamppailu käytiin Tarmon ja Palokan kesken - lähinnä askelmerkkejä asetellen ensi viikonlopun finaalia silmällä pitäen.

Ottelusta muodostui melkoinen trilleri - eritoten viidennestä erästä. Siinä 4-4 tasatilanteesta Tarmo repäisi jo 9 - 4 johdon, mutta Palokka nousi ja meni ohi 11-13. Tarmon aikalisien ja Palokan vaihtojen jälkeen tilanteessa 12-13 tulospalvelu hämmästytti, kun Palokka teki pisteen ja tilanteeksi ilmestyi 13-14 ja seuraavan Tarmon pisteen jälkeen 13-13? Erän loppu Tarmolle - 15-13.

Päivän tulokset:
• Palokan Pyry – HIY Helsinki 3 – 0 (25-11, 25-11, 25-17)
• Hongiston Tarmo – Palokan Pyry 3 – 2 (25-18,19-25,20-25,25-18,15-13)
• HIY Helsinki – Hongiston Tarmo 0 - 3 ( 8-25, 15-25, 20-25)

Helsinki sijoittui siis sarjan kolmoseksi ja pronssille. Loppuottelussa sunnuntaina 9.2. kohtaavat runkosarjan voittaja Hongiston Tarmo viime kauden mestarin Palokan Pyryn.

PALOKAN PYRY PALKITTIIN KESKI-SUOMEN GAALASSA

Jyväskylässä järjestettiin eilen puitteiltaan mahtava Keski-Suomen vuoden 2019 parhaiden urheilijoiden palkintogaala hulppeassa Jyväskylän Paviljongissa. Liiton nimeämänä vuoden lentopallotekona gaalassa palkittiin Palokan Pyryn naisten istumalentojoukkue Suomen Mestaruudesta. Info onnittelee.

Joukkueen puolesta Maarit Tähtinen ja Maria Viitala olivat palkintoa vastaanottamassa. Nina Pitkänen kommentoi asiaa infolle: Arvostamme joukkueena tätä palkintoa suuresti. Laji sai lisää tietoisuutta ja hienoa medianäkyvyyttä Keski-Suomen perinteisessä Urheilugaalassa.

Päivitetty Keski-Suomen parhaiden urheilijoiden gaalatilaisuuden juttua. Palokan Pyryn palkinnon vastaanottivat Maarit Tähtinen ja Maria Viitala. Nina Pitkänen huolehti asian tiedottamisesta infolle - kuten korjauksenkin. Kiitos.

ISTEVORKPALLIKLUBI NÄYTTÄÄ MALLIA

EIL
(Kuva: Istevorkpalliklubi)

31.1.2020 21:00 (Info) Info on taas muutamana päivänä vähän vilkuillut Eestimaan istissivustoja ja huomannut, että maassa on hyvänlainen meno ja kehitys lajimme kohdalla. Innostusta ja innokkaita tekijöitä tuntuu löytyneen - mukana puuhamiehenä varmaan Ivar Liiv(kin).

Ihan kuin malliksi pohjoiselle kansalaiskunnalle Tallinnan istevorkpalliklubi järjestää 22.2.2020 Tartossa istumalentopallon infotilaisuuden ja esittelyn kehoituksella: Tähelepanu kõik Tartu linn inimesed! Tilaisuus järjestetään A Le Coq Spordihooneella ja erityisesti mukaan kutsutaan lentopalloilijoita, jotka eivät oikein enään voi pystypalloa pelata. Hienoa. Suurepärane idee!

KOTKA-TURNAUKSEN OTTELUOHJELMAT

Kotka

31.1.2020 17:30 (Sami Tervo/Info) 38. Kotka-turnaus toteutuu pienistä osanottojaongelmista huolimatta. Järjestäjät ovat vaihtaneet pelipaikan Karhuvuoren muhkeasta urheiluhallista tuttuun ja turvalliseen Otsolan koulun saliin. Turnaukseen osallistuvat Istevorkpalliklubi Tallinn, Hongiston Tarmo ja HIY Helsinki sekä isännät ja emännät kolmella joukkueella.

Joukkueet on jaettu kahteen alkulohkoon, joissa pelataan yksinkertaiset otteluohjelmat kaksieräisinä peleinä. Voittajat ja kakkoset ristikkäin pelattaviin välieriin ja kolmoset pelaamaan sijoista 5. - 6. Turnauksen loppuottelu on merkitty alkavaksi klo 15:00. Lepovuorossa oleville joukkueille on alkusarjassa merkattu toisen lohkon pelin kirjuri- ja tuomaritehtävät.

38. Kotka-turnauksen ohjelma

Sami
Kotkan pojat - kuvanveistäjä Essi Renvallin
patsas (1951) Kotkassa - vaan ei tyttöi
(Kuva: Wikipedia)

KISAKUTSU 33. TALLINNA-TURNAUKSEEN

EIL

30.1.2020 21:00 (Info) Eestin vammaisurheiluliiton pääsihteeri Signe Falgenberg lähetti 20.1.2019 päivätyn kilpailukutsun XXXIII Tallinna-turnaukseen. Turnaus pelataan Kadriorun saksalaisen lukion urheiluhallissa lauantaina 25.4.2020. Ilmoittautuminen päättyy 11.4.2020 - jolloin myös pelaajaluettelot pitää olla toimitettuina.

Signe toivotteli viestissään:Hei. Kutsun mielelläni teidät kaikki keväiseen Tallinnaan huhtikuun lopulla. Meillä on tänä vuonna Tallinnan turnaus 33. kerran. Yksityiskohtaiset tiedot tulevat osallistujille viikkoa ennen turnausta. Liitteenä kutsu - ja jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä. Signe

Ivar
Ivar Liiv
(Kuva: EIL)

Kisakutsussa on otsikon alla oleva kuva. Se kertoo, että Eestin Liitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. EIL perustettiin 21 edustajan läsnäollen 21.3.1990. Perustavassa kokouksessa oli mukana myös istisväelle hyvin tuttu mies - Ivar Liiv. Ivar on koko 30 vuoden ajan toiminut eri tavoin liitossa ja ollut myös istumalentopallossa aktiivinen ja toimiva ja jo pitkään "ykkösmies". Ivar toimii myös liiton hallituksessa.

Istis.info välittää Eestin liitolle ja Signe Falgenbergille lämpimät onnittelut 30-vuotisen toiminnan johdosta sekä istisväen ystävälle Ivar Liiville tsemppiterveiset ja kiitokset läheisestä hyvästä yhteistyöstä.

Kutsu Tallinnaan

TIMO "VALKKU" HERRANEN VUODEN VALMENTAJA

Timo
Timo Herranen - kukat ja kunniakirja
(Kuva: Jukka Lehtoranta Kymen Sanomat)

29.1.2020 20:40 (Info) Kotkan kaupunki palkitsi eilen viime vuoden parhaita urheilijoitaan. Parhaaksi valittiin moukarinheittäjä Krista Tervo ja parhaaksi valmentajaksi KSI-Kotkan Timo Herranen.

Koko KSI:n joukkue palkittiin hopeisella ansioplaketilla, joka myönnetään Suomen Mestaruuteen tai sitä merkittävämpään saavutukseen vuoden aikana yltäneille. Plaketit myönnettiin seuraaville: Timo Herranen, Marko Julin, Vallo Järv, Osmo Röpelinen, Arto Vinni, Mikko Suomalainen, Veli-Pekka Paananen, Arttu Sivula, Reijo Haltola, Jussi Herranen, Christian Danielson.

Info onnittelee!

YLEN SIVUILLA JUTTU NAISTEN MAAJOUKKUEESTA

yle

28.1.2020 23:20 (Info) Infon vieraskirjassa on nimimerkki "Heen" maininta Ylen artikkelista naisten maajoukkueesta. Kiitos hyvästä vinkistä. Ihan ok tarina - kannattaa käydä lukasemassa esimerkiksi alapuolella olevasta linkistä.

Ylen juttu maajoukkueesta

ZZ TOIVALA VARMISTELI YKKÖSPAIKKAANSA

ZZ
Kaikki valmiina Toivalassa 25.1.20 - yleisö?
(Kuva: ZZ)

25.1.2020 17:00 (Info) Miesten SM-runkosarjan neljäs turnauskierros pelattiin pelattiin tänään Suininlahden areenalla Toivalassa. Päivän normaaliohjelman aluksi ZZ Toivala kohtasi ns. sinkkukerroksen ottelussa JoLePan. Peli oli ohjelmaan merkitty helmikuulle, mutta pelattiin joukkueiden sopimuksesta jo nyt, koska JoLePa oli paikalla muutenkin.

ZZ hoiteli pelin suoraan 3 - 0 (25-13, 25-15, 25-15) ja pienen tauon tauon jälkeen uudestaan - nyt päivän varsinaiseen ohjelmaan kuluuvan pelin samoin 3 – 0 (25-13, 25-19, 25-19). Turneen toisessa pelissä JoLePa jatkoi huimaa peliputkeaan ja kohtasi Hongiston Tarmo. Jämsäläisille päivän kolmas tappio 0 – 3 (20-25, 23-25, 20-25).

ZZ
ZZ Toivala - JoLePa Suininlahden salilla
(Kuva: ZZ)

Päivän "pääotteluna" pelattiin Hongiston Tarmon ja ZZ Toivalan välinen peli. Tarmo kaipasi kovasti lisäpisteitä SM-finaalipaikalle nousemiseen. Ottelu oli hyvätasoinen ja pienestä kiinni. ZZ vei ensimmäisen ja Tarmo toisen erän. Kolmas oli voinut kääntyä toisinkin, mutta se ratkaisi pelin kotijoukkueelle. ZZ voitti ottelun 1 - 3 (18-25, 25-23, 24-26, 20-25).

ZZ
ZZ Toivala - JoLePa Suininlahden salilla
(Kuva: ZZ)

Miesten SM-runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua - Toivalalla ja JoLePalla kaksi ja Tarmolla ja KSI:lle kolme. JoLePa jää selkeästi pronssipeliin runkosarjan kolmosen kanssa. Nyt tuo kolmospaikka on lähimpänä Hongiston Tarmoa, mutta paljon on vielä pisteitä pelissä.

Hongiston Tarmo voi voittaessaan loput pelinsä 3 pisteen arvoisesti (KSI Kotka kotona, JoLePa ja ZZ Jämsässä) nousta 18 pisteeseen. Samoin KSI Kotka, jos se loppupeleistä voittaa Toivalan ja JoLePan suoraan. Tällaisessa tapauksessa kaikki kolme päätyisivät 18 pisteeseen.

Sarjamääräysten mukaan tasapisteissä sijoituksen ratkaisee: 1). voittojen määrä, 2). eräsuhde, 3). eräpisteiden suhde, 4). keskinäiset ottelut tai 5). arpa. Siinä sitten Jämsässä laskeskeltaisiin...,

Miesten SM-runkosarjan loppupelit:
Lohja 23.2.2020:
* Hongiston Tarmo – KSI Kotka
Jämsä 14.3.2020:
* Hongiston Tarmo – JoLePa Jämsä
* KSI Kotka – ZZ Toivala
* Hongiston Tarmo – ZZ Toivala
* KSI Kotka – JoLePa Jämsä

SUOMI KANADAN KARSINTATURNAUKSEEN

FIN
Maajoukkue Budapestin EM-kisoissa 2019
(Kuva: PVE)

20.1.2020 22:00 (Info) Suomen naisten maajoukkue tiedotti Pajulahden kisojen jälkeen, että joukkue on matkustamassa 25.-29.2.2020 Kanadan Halifaxissa pelattavaa Tokion Paralympialaisten karsintaturnaukseen. Turnauksessa on jaossa yksi paikka Tokiooon - kisan voittajalle.

Kisoihin ovat osallistumassa Kanadan joukkueen lisäksi eurooppalaiset Ukraina, Slovenia, Saksa ja Suomi. Kanadan joukkue lie suomalaisille täysi arvoitus, mutta muut tuttuja ja koviksi tunnettuja. Pajulahden kisoissa Saksa ja Ukraina voittivat Suomen 0 - 3. Viime kesän EM-kisoissa Suomi sijoittui k.o. maiden jälkeen kuudenneksi - häviten Ukrainalle ja Saksalle 0 - 3 ja Slovenialle 1 - 3.

Vähän mietityttää moinen matkailu. Kustannukset lienevät hyvinkin 25 000 - 30 000 euroa. Moisella summalla olisi voinut vaihtoehtoisesti kotimaassa sekä kehittää maajoukkueen harjoitusmahdollisuuksia ja edellytyksiä myöhempiin arvokisoihin että myös tehdä lajiamme tunnetuksia lentopalloseuroissa ja vammaisyhdistyksissä. Mutta - onnea ja menestystä kisoihin.

SUOMI VOITOITTA PAJULAHDESSA

PAju

19.1.2020 23:00 (Info) Suomen maajoukkue koki kovia tai sai ainakin kovaa kokemusta viikonloppuna pelatussa 10. Pajulahti Games tapahtuman naisten ististurnauksessa. Alkulohkon peleissä Suomi hävisi Ukrainalle ja Italialle 0 - 3. Puolivälieräpelissä Saksaa vastaan tuli myös tappio 0 - 3. Jatkossa sijoituspeli 5. - 6. Hollantia vastaan.

Välierissä A-lohkon voittaja Venäjä kukisti Ukrainan 3 - 0 ja B-lohkon ykkönen Italia Saksan 3 - 1. Pronssipelissä Ukraina vuorostaan voitti saksalaiset 3 - 1. Finaalista odoteltiin - josko Italia olisi jo uhkailemassa Venäjää - ja ottihan se yhden erän. Pajulahden voittopytty Venäjälle 3 - 1.

Suomi ei saanut voitto- eikä erätiliään avatuksia viimeisessäkään pelissä. Ottelu sijoista 5. - 6. meni hyvän yrityksen jälkeen Hollannille 0 - 3. Maajoukkueen valmentaja Jari Lankinen totesi kisojen jälkeen: Maajoukkueella ei ollut viime kesän jälkeen ainuttakaan yhteistä leiriä, joten Pajulahteen mentiin aivan kylmiltään.

Paju
Suomen joukkue Pajulahdessa 2020
(Kuva: Lentopalloliitto)

Pajulahden ottelutulokset:

L B Pe 17.1. Ukraina Suomi 3 – 0 (25-14, 25-20, 25-15)
L A Pe 17.1. Hollanti Saksa 0 – 3 (17-25, 11-25, 24-26)
L A Pe 17.1. Saksa Venäjä 0 – 3 (17-25, 14-25, 11-25)
L B Pe 17.1. Suomi Italia 0 – 3 (10-25, 22-25, 19-25)
L B Pe 17.1. Italia Ukraina 3 – 0 (25-14, 25-20, 25-20)
L A Pe 17.1. Venäjä Hollanti 3 – 1 (25-21, 25-19, 19-25, 25-14)
1-6 La 18.1. Ukraina Hollanti 3 – 1 (25-12, 25-23, 18-25, 25-16)
1-6 La 18.1. Saksa Suomi 3 – 0 (25-8, 25-18, 25-18)
1-4 La 18.1. Venäjä Ukraina 3 – 0 (25-20, 25-17, 25-15)
1-4 La 18.1. Italia Saksa 3 – 1 (25-19, 25-12, 22-25, 25-13)
5/6 La 18.1. Suomi Hollanti 0 – 3 (24-26, 13-25, 24-26)
3/4 Su 19.1. Ukraina Saksa 3 – 1 (26-24, 25-13, 20-25, 25-15)
1/2 Su 19.1. Venäjä Italia 3 – 1 (25-21, 25-21, 26-28, 25-10)

10. Pajulahti Games Lopputulokset:

1. Venäjä
2. Italia
3. Ukraina
4. Saksa
5. Hollanti
6. Suomi

KALENTEREITA UUSIKSI - VAAN EI TIEDOKSI

Liitto

15.1.2020 19:40 Päivitetty 20:45 (Info) Info hieman hämmästyi ja häkeltyi, kun huomasi liiton tulospalvelusta, että ns. sinkkupeli ZZ Toivalan ja JoLePan kesken onkin helmikuulta siirretty Toivalan SM-turnauksen yhteyteen 25.1. Tietty järki toki tuossakin on, mutta..., kahden saman pelin pelaaminen peräkkäin..., no? Myös hieman ihmetyttää, ettei muutoksesta ole juuri mitenkään tiedotettu. Infokin saa näitä kaivella miten sattuu. Ja usein huomataan että info on enempi epä.info.

Päivitetty kalenteriasiaa naisten loppuottelun osalta. Infon tarkistaessa, onkohan 1.2. pelattava naisten SM-turnaus paikallaan - olihan se. Mutta muutos löytyi loppuottelun ajasta. 21.3. merkitty finaali pelataankin jo sunnuntaina 9.2. Lohjalla. Sillee tieto kulkee.

Info on pitänyt lajiryhmän toimittamaa kalenteria etusivun oikealla sarakkeella - ja uskonut sen olevan ajan tasalla. Nyt se kalenteri jo joutaa pois - sen verran heikosti sitä on päivitetty.

EIPÄ OO SIILIN VOITTANUTTA...,

Sami
Kisasami tarkkana
(Kuva: Juha Parkko)

11.1.2020 18:50 Päivitetty 12.1.2020 16:30 (Sami Tervo/Info) Tutut kuviot nähtiin taas tänään Otsolan koulun ykkössarjaturnauksessa. Sarjan viime kauden voittajajoukkue SI Siilinjärvi hoiteli kaikki pelinsä puhtaasti 2 - 0 ja otti toisen voittonsa kolmen osaturnauksen sarjassa. Joukkueelle riittää lähes pelkkä ajelu Lohjalle ykkössarjan päätösturnaukseen 7.3.2020.

Kuusi joukkuetta pelasivat kahdessa alkusarjassa. A-lohkossa Hongiston Tarmo, HIY Helsinki ja SI Siilinjärvi sekä B-lohkossa TSI Tampere, Palokan Pyry ja KSI-Kakkonen. Lohkovoittajat ja kakkoset ristikkäin välieriin. Loppuotteluun selvisivät Siilinjärvi ja ensimmäisen turnauksen väliin jättänyt Kotka.

Siilinjärvi voitti ottelun suht' selvästi 2 - 0 (25-19, 25-14). Tiukassa "pronssipelissä" Helsinki voitti Tampereen 2 - 0 (28-26, 25-22) ja jumboilussa Hongiston Tarmo Palokan 2 - 0 (25-21, 25-19).

Sarjatilanteessa Siilinjärvellä on jo seitsemän pisteen keula toisena tulevaan TSI Tampereeseen ja 10 pistettä seuraavina oleviin HIY Helsinkiin ja Hongiston Tarmoon. Alla linkkinä ykkössarjan sarjatilanne ja kaikki pelatut pelit.

Päivään Otsolan salilla mahtui ikävä ja vakava pelaajan sairauskohtaus. Paikalla olleiden antaman ensiavun jälkeen sairauskohtauksen saanut toimitettiin ambulanssilla Kotkan sairaalaan. Info toivottelee pikaista toipumista.

Ykkösen tulokset Kotkasta

Päivitetty sairauskohtauksen saaneen tilannetta. Sami Tervo kertoi käyneensä tapaamassa ao. henkilöä sairaalassa. Toipuminen oli jo hyvässä vaiheessa ja asianomainen pyysi Samia välittämään kiitoksensa häntä salilla auttaneille sekä kaikille tsemppiviestejä lähettäneille. Hieno juttu.

NAISILLA HUIPPUKISA PAJULAHDESSA

Paju

10.1.2020 17:40 (Info) Viikon kuluttua käynnistyy vuosittainen - jo 10. Pajulahti Games. Games on Suomen Paralympiakomitean järjestämä kansainvälisen kilpailutapahtuma. Lajeina ovat maalipallo, sokkopingis, istumalentopallo, judo, yleisurheilu ja jalkapallo. Lisäksi järjestetään kehitysvammaisten Special Olympics National Games-kisat, joissa lajeina ovat alppihiihto, lumikenkäily ja maastohiihto.

Istumalento pelataan, kuten aina ennenkin, naisten maajoukkueturnauksena. Mukana kisassa ovat tänä vuonna: Alkulohko A:ssa Venäjä (EM1.), Saksa (EM4.) ja Hollanti sekä alkulohko B:ssä: Italia (EM2.), Ukraina (EM3.) ja Suomi (EM6.).

Perjantaina 17.1. Pajussa pelataan kaikki alkusarjojen ottelut. Lauantaina vuorossa ovat puolivälierät (A2-B3 ja B2-A3), välierät (A1-B2/A3V ja B1-A2/B3V) sekä päivän päätteeksi sijoituspeli 5.-6. (A2/B3H-B2/A3H). Tiedossa ei vielä ole tuleeko peleistä suoria nettilähetyksiä.

Päätöspäivänä sunnuntaina aamupäivästä pelataan ensin klo 09 sijoista 3.-4. ja klo 11 loppuottelu. Istispelit pelataan Tennishallissa, jonka pinnalle levitetään muovialusta. Käytössä kaksi kenttää, toinen peleihin ja toinen harjoitteluun. Tennishalli sijaitsee Nikula-hallin takana Pajulahdentien ja järven välissä.

Suomen joukkueen alustava kokooonpano: Petra Pakarinen, Annukka Jäätteenmäki, Raisa Möller, Karoliina Halme, Anne Mäki, Laura Haaranen, Maria Viitala ja Hanna-Maria Sariluoto.

Pajulahden otteluohjelma:

Perjantai 17.1.2020:
09.00 Italia–Ukraina
11.00 Venäjä–Saksa
13.00 Suomi–Ukraina
15.00 Saksa–Hollanti
17.00 Italia–Suomi
19.00 Hollanti–Venäjä

Lauantai 18.1.2020:
10.00 Puolivälierä: A3–B2
12.00 Puolivälierä: A2–B3
14.00 Välierä: A1–Voittaja A3/B2
16.00 Välierä: B1–Voittaja A2/B3
18.00 Sijat 5–6: Häviäjä A3/B2–Häviäjä A2/B3

Sunnuntai 19.1.2020:
09.00 Pronssiottelu
11.00 Loppuottelu

SM-PELI HOTA-KSI HELMIKUUN LOPULLE

HoTa

10.1.2020 13:05 (Antti Kärnä/Info) Hongiston Tarmo ilmoitti sopineensa KSI Kotkan kanssa joukkueiden yksittäisen SM-sarjapelin ajankohdan. Peli pelataan Perttilän liikuntahallilla Lohjalla sunnuntaina 23.2.2020 klo 15. Aika ja paikka merkitty infon Kalenteri-sivulle.

YKKÖSEN UUSITTU OTTELUOHJELMA 11.1.2020

KSI

7.1.2020 15:30 (Sami Tervo/Info) Turnausvastaava Sami Tervo on lähettänyt joukkueille lauantaisen Kotkassa pelattavan ykkössarjaturnauksen uusitun otteluohjelman. Mukana siis kuusi joukkuetta - joukossa myös kaipailtu Palokan Pyry.

Turnauksen aikataulu pysyy ennallaan - aloitus klo 11.00. Nyt pelataan alkusarjat kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Sarjojen 1.:set ja 2.:set pelaavat välierät (A1-B2 ja B1-A2) klo 13.00 ja lopuksi klo 14 ja 15 kaikki sijoitusottelut.

Ykkösen ohjelma 11.1.2020

MUUTOS YKKÖSEN TURNAUKSEEN!

Sami
Turnauspomo Sami Tervo näyttää kaapin paikkaa
(Kuva: Juha Parkko)

6.1.2020 19:35 (Sami Tervo/Info) Kotkan ykkösturnauksen kuviot menevätkin uusiksi. Kisapäällikkö Sami Tervo lähetti pari tuntia sitten asiasta alla olevan viestin ja tiedon, että uutta otteluohjelmaa rakennellaan.

Moi. Pekka Piitulainen soitti tänään ja ilmoitti, että on lähettänyt ilmoittautumisen 20.12.2019, jostain syystä se ei ole tullut perille. Hyväksyin Pekan selvityksen perusteella Palokan Pyryn mukaan turnaukseen. Teen uuden ottelujärjestyksen ja lähetän sen, kun se on valmis. Terveisin Sami.

YKKÖSEN TURNAUSOHJELMA KOTKAAN

KSI

6.1.2020 14:35 (Sami Tervo/Info) Ykkösen toinen osaturnaus pelataan ensi lauantaina 11.1.2020 Kotkassa Otsolan koulun salissa. Pelit käynnistyvät klo 11.00. Viiden joukkueen turnaus pelataan yksinkertaisena sarjana kahdella kentällä. Turnaustiedotteesta ei selviä pelisysteemi - pelataanko normaalisti paras kolmesta tai kuten Jyväskylän turnauksessa - kolmieräisinä otteluina - vaiko jollain muulla tavalla.

Mukana ovat sarjaa Jyskän jälkeen johtava SI Siilinjärvi, sarjakakkonen TSI Tampere, kolmonen Hongiston Tarmo ja viitonen HIY Helsinki. Palokan Pyry ei tällä kertaa ole matkassa mukana, mutta Jyväskylästä puuttunut KSI-Kakkonen luonnollisesti.

Turnausjärjestäjä korostaa tiedotteessaan, että lepovuorossa oleva joukkue osallistuu tuomari-/kirjuritehtäviin molemmilla kentillä. Ottelupaikalla on perinteiseen tapaan kisakahvila. Ehtiiköhän siellä pelurit piipahtamaan?

Ykkösen ohjelma 11.1.2020

JOUHEVAA TAHTIA JÄMSÄSSÄ

JoLePa

4.1.2020 14:45 (Info) Miesten SM-sarjaturnaus Jämsän liikuntahallilla on käynnistynyt. Avauspelissä KSI Kotka ei jättänyt isännille kummoisia mahdollisuuksia, vaan otti voiton puhtaasti 3 - 0 (25-13, 25-17, 25-20).

Päivän toinen ottelu KSI:n ja ZZ Toivalan kesken käynnistyi ehkä jo ennen ilmoitettua aikaa. Ottelu on tällä hetkellä jo neljännen erän ratkaisupalloissa. ZZ johtaa erin 2 - 1. Neljättä KSI vei selkeästi johdossa 17-8, mutta juuri nyt tilanne on tasan 23-23. Pallot viuhuvat ja nyt mennään tilanteessa 27-27. Erävoitto lopulta kuudennnella eräpallolla kotkalaisille 30-28. Viides ja ratkaiseva erä odottaa.

15:05 Piti infonkin jäädä live-tilannetta seuraamaan. KSI ottaa lopulta otteluvoiton 3 - 2 (25-20, 16-25, 18-25, 30-28, 15- 9). Päivän peleistä jäljellä vielä JoLePan ja ZZ Toivalan kohtaaminen. Jokohan jämsäläiset avaisivat pistetilinsä - varmaan vähän pettyneiden siilinjärveläisten kustannuksella.

16:25 Ei auennut - JoLePan pistetili hyvästä ensimmäisestä erästä huolimatta. Voitto ennakko-odotusten mukaisesti ZZ Toivalle 3 - 0 (25-22, 25-11, 25-21). KSI Kotka johtaa sarjaa 12 pisteessä pelattuaan jo kuusi peliä, kakkosena ZZ 9 pistettä neljästä ottelusta ja kolmantena neljällä pelllä 6 pisteessä Hongiston Tarmo.

ZZ Toivala on ottanut pelaamistaan peleistä keskimäärin 2,25 pistettä, KSI Kotka 2,00 ja Hongiston Tarmo 1,50 pistettä. JoLePa jatkaa nollilla. Seuraava miesten SM-sarjaturnaus pelataan Siilinjärvellä 25.1. ZZ Toivala saa silloin vieraikseen Hongiston Tarmon ja JoLePan.

UUSI VUOSI KÄYNTIIN JÄMSÄSSÄ

JoLePa
(Kuva: JoLePa)

3.1.2020 13:45 (Info) Vuosi 2020 istiksen osalta pamautetaan käyntiin huomenna lauantaina Jämsän liikuntahallilla miesten SM-sarjaturnauksen muodossa. Turnausta isännöivä JoLePa saa vieraikseen KSI Kotka ja ZZ Toivalan.

Ottelut käynnistyvät klo 12.00 pelillä JoLePa - KSI, klo 13.45 vastakkain ovat ZZ Toivala - KSI ja päivän päätteeksi klo 15.30 ZZ pelaa isäntiä vastaan.

Sarjatilanne 3.1.2020:

SM

KISAKUTSU 38. K0TKA-TURNAUKSEEN

Kotka

2.1.2020 14:05 (Sami Tervo/Info) Lauantaina 8.2.2020 pelataan jälleen - jo 38. kerran Suomen pisimpään yhtämittaisesti jatkunut vuosittainen istumalentopallotapahtuma - Kotka-turnaus Karhuvuoren urheilutalolla Kotkassa.

Ilmoittautuminen turnaukseen viimeistään 25.1.2020 osoitteella: tervosam(at)gmail.com. Liitteenä alla tarkempi kisakutsu.

Kotka-turnauksen kisakutsu

HYVÄÄ UUTTA ISTISVUOTTA 2020!

2.1.2020 (Info) 13:50

JP

VANHEMMAT AJANKOHTAISET ARKISTOITU!

1.1.2020 (Info) 21:00 Infon Ajankohtaiset tarinat on vanhaan tyyliin täältä tyhjennelty ja siirretty Arkistoon. Löytyvät vasemman reunan hakemistosta Arkisto-otsikon alta.

Arkisto

'